Over Sai Bushan

Sai Bushan (1966) geeft yogalessen en helende massages in zijn studio ‘Het Onbewuste’ in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich dankzij de lessen en healings van verschillende spiritueel leraren, op het gebied van Sjamanisme, familieopstellingen, lichaamswerk en hypnotherapie.  Sai volgde onder andere een yoga docentenopleiding bij Ganga Hoogendoorn in Amsterdam. Na jarenlange ervaring met lesgeven bij verschillende yogascholen, richtte hij in 2005 zijn studio ‘Het Onbewuste’ op.

Sai Bushan in de media

Lesje in loslaten uit YOGA 1-2008 magazine voor gezondheid, spiritualiteit en lifestyle: 

Aangrijpend: dat is in één woord de ervaring van een les Muktee yoga. Je kunt verwachten dat yoga lichaam en emoties los maakt, maar Muktee yoga gaat verder dan de meeste varianten. In zijn studio in Amsterdam geeft Sai Bushan lessen waarbij het vooral draait om persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Belangrijker dan de houdingen zelf is de manier waarop je bij de oefeningen je lichaam ervaart. Sai drukt, klopt en knijpt spanningen weg als hij die bij je waarneemt. Hij wijst je erop je adem écht te laten gaan, zodat je longen helemaal leeg en weer gevuld raken. Het gevolg is dat je in aanraking komt met de onbewuste lagen in jezelf, zoals onverwerkte indrukken, angst, weerstand en onrust. Je richt je aandacht op wie je werkelijk bent. Zo kunnen fysieke klachten en ingesleten patronen verdwijnen en veranderen. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten. Muktee yoga kan een openbaring zijn. Zelfs de meest perfectionistische controle freak leert hier los te laten. (SL) Het Onbewuste, Finsenstraat 76, Amsterdam, tel. 06-26258845, www.hetonbewuste.nl

uit YOGA 10-2007 magazine voor gezondheid, spiritualiteit en lifestyle:

Trend: Privé yogales

Een intieme sfeer, volledige aandacht van de docent en spirituele diepgang: privé yogales biedt veel voordelen. Terwijl yoga duizenden jaren geleden al werd doorgegeven van leraar op leerling, kiezen ook tegenwoordig steeds meer cursisten voor deze intensieve vorm.

Iedere zondag gaan bij Stef Koerselman de meubels aan de kant. Zodra zijn yogadocent Sai Bushan bij hem thuis is gearriveerd begint de wekelijkse privéles van anderhalf uur. “Sai geeft een confronterende manier van yoga.  Hij voelt aan waar emotionele blokkades zitten en maakt die los. Dan komen er soms heftige emoties vrij. In een groepsles zou ik dat niet durven toelaten. Dan voel je je meer bekeken.”

 


Het Onbewuste, Ereprijsstraat 199, 3765 AH Soest
www.hetonbewuste.nl, info@hetonbewuste.nl, tel.: 06-26258845,
fax.: 084-714 5779, giro 5355393 t.n.v. Het Onbewuste
k.v.k. 55289061, B.T.W. nummer NL851641167B01